Президент Бразилії: Неправильно називати ліси Амазонії

Президент Бразилії: Неправильно називати ліси Амазонії "легенями світу"

Укрінформ
Деякі країни використовують питання корінних народів, а також формулювання про те, що ліси Амазонії – світова спадщина і "легені світу", щоб поставити під сумнів суверенітет Бразилії.

Про це заявив президент Бразилії Жаір Болсонару під час свого виступу на 74-ій сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У всіх країн свої проблеми. Однак ті сенсаційні напади, яких ми зазнали з боку міжнародних ЗМІ пожеж у лісах Амазонії... Неправильно говорити, що Амазонія – це світова спадщина. Неправильно говорити, як стверджують вчені, що наша Амазонія – це легені світу. Деякі країни користуються цими формулюваннями, і замість того, що б допомагати, лише сіють брехня в ЗМІ і поводяться без поваги, керуючись колоніальним духом. Вони взагалі ставлять під сумнів те, що є для нас недоторканною святинею – наш суверенітет", - заявив він.

Болсонару вказав на те, що тропічні ліси Амазонки – більше, ніж вся територія Західної Європи. За його словами, ці ліси, "як і раніше, практично недоторкані" і це доводить, "що ми одна з тих країн, яка приділяє максимальну увагу екології. "В цей час року посушливі температури і вітри призводять до спонтанних пожеж, також відбуваються і навмисні підпали – важливо згадати, що корінне місцеве населення використовує багаття як елемент своєї культури й засоби виживання", - заявив він.

Читайте також: За клімат мають відповідати країни, які "нагрівають" планету — Меркель

За словами Болсонару, деякі країни використовують питання корінних народів, а також пожежі в лісах Амазонії як інструмент політико-економічного тиску на Бразилію.

"На останньому засіданні "Великої сімки" вони навіть наважилися запропонувати ввести санкції щодо Бразилії, навіть не вислухавши нас", - заявив президент Бразилії.

Як відомо, масштабні пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають "легенями планети", на території Бразилії почалися на початку серпня. У деяких штатах оголошено надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-