Німеччина ставить візи в

Німеччина ставить візи в "паспорти", видані Росією жителям ОРДЛО — Bild

Укрінформ
Німеччина ставить візи у "паспорти", видані Росією жителям тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, не роблячи різниці між парспортами РФ та цими "документами".

Про це, як повідомляє Bild, йдеться у відповіді на запит депутата від Вільної демократичної партії Німеччини Ренати Альт, яка є доповідачем депутатської групи ВДП щодо України та Росії.

"Федеральний уряд, як виявляється, не робить різниці між звичайними російськими паспортами та тими, які Путін дозволив видавати на сході України з квітня", - йдеться у матеріалі.

Це при тому, що публічно вищі керівники ФРН жорстко критикували декрет Путіна, наголошуючи, що це є порушенням суверенітету України та суперечить цілям Мінських угод, а в своїх промовах канцлер та міністр закордонних справ постійно наголошують на підтримці уряду України.

Читайте також: Єврокомісія готує “відповідь” на видачу паспортів Росії жителям Донбасу — ЗМІ

"Але водночас легко можна мати візу, поставлену в російському "паспорті", який Путін видає на сході України!" - наголосила Альт.

На її думку, таким чином "федеральний уряд підриває всі зусилля щодо деескалації та досягнення миру в Україні".

За даними, які представлені в публікації, з квітня власникам російських паспортів було видано майже 100 тисяч німецьких віз, утім незрозуміло, скільки з них поставлено у "паспорти ОРДЛО".

Як повідомлялося раніше, РФ вже видала на окупованому Донбасі 25 тисяч своїх "паспортів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-