В Індонезії здоров'я 10 мільйонів дітей під загрозою - ООН

В Індонезії здоров'я 10 мільйонів дітей під загрозою - ООН

Укрінформ
Лісові пожежі в Індонезії ставлять під загрозу здоров'я майже 10 мільйонів дітей через ризик отруїтися парниковим газом.

Про це йдеться у доповіді Дитячого фонду ООН, повідомляє AFP.

«Лісові пожежі в Індонезії ставлять під загрозу майже 10 мільйонів дітей через забруднення повітря», - йдеться у повідомленні.

В ЮНІСЕФ повідомили, що майже 10 мільйонів осіб віком до 18 років живуть у районах, які найбільше постраждали від пожеж на острові Суматра в Індонезії і в частині острова Борнео.

Маленькі діти особливо вразливі через нерозвинену імунну систему. Крім того, діти, народжені від матерів, які зазнали впливу забруднення під час вагітності, можуть народитися недоношеними.

«Щороку мільйони дітей дихають токсичним повітрям, яке загрожує їх здоров'ю і змушує пропускати школу, що призводить до довічних фізичних і когнітивних наслідків», - сказала Дебора Коміні з ЮНІСЕФ.

Читайте також: Українцям радять обмежити поїздки індонезійською провінцією Папуа

Як повідомляє видання, тисячі шкіл були закриті по всій Індонезії через погану якість повітря, і мільйони молодих людей пропускають заняття.

Як повідомлялося, у цьому місяці в індонезійських провінціях Калімантан і Суматра палають майже 1000 пожеж, у Малайзії - 10. Багато пожеж спричинені розчищенням земель для ведення господарства.

Фото: EKA WULANDARI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-