Саудівська Аравія блокує звіт ООН про океани та зміну клімату

Саудівська Аравія блокує звіт ООН про океани та зміну клімату

Укрінформ
Представники Саудівської Аравії блокують схвалення комплексного звіту ООН щодо необхідності скорочення видобутку викопного палива, з метою уникнути згубних для людства кліматичних змін.

Про це повідомляє AFP.

"Саудівська Аравія блокує прийняття комплексного звіту ООН про океани та зміни клімату, оскаржуючи попередній звіт ООН, в якому підкреслюється необхідність скорочення викидів вуглецю, спричинених спалюванням викопного палива", - йдеться у повідомленні. Звіт розміром у 30 сторінок заплановано оприлюднити у середу вранці.

"Минуло 24 години, саудівці абсолютно не погоджуються на жодні компроміси. Вони підривають наукову складову, яка лежить в основі цього звіту, і це зневажливо", - сказав AFP один з учасників процесу. Суть суперечки полягає у доцільності заходів щодо обмеження глобального потепління на межі у 1,5 градусів за Цельсієм.

Цей звіт детально описує згубні наслідки для людства від переходу цієї межі та необхідність значних скорочень у використанні викопного палива.

Саудівська Аравія є найбільшим світовим експортером нафти та неодноразово висловлювала подібні заперечення проти інших звітів.

"Схоже, Саудівська Аравія прийшла на цю зустріч, щоб заблокувати будь-яку домовленість щодо ліміту у 1.5º C", - заявив учасник зустрічі AFP.

Читайте також: ЄС випереджає план скорочення шкідливих викидів в атмосферу – Туск

Глобальне потепління та забруднення, спричинене активним видобутком вуглеводнів, знищують океани та крижану покрівлю, процеси, які можуть призвести до катастрофи глобального масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-