У Росії почали тестувати обладнання для ізоляції Рунету

У Росії почали тестувати обладнання для ізоляції Рунету

Укрінформ
Роскомнагляд почав встановлювати на мережах інтернет-провайдерів обладнання, яке дозволяє у разі загрози ізолювати Рунет від решти світу.

Про це заявив керівник відомства Олександр Жаров, повідомляють російські ЗМІ.

«Ми будемо спочатку проводити технічну перевірку, впливає на трафік, не впливає на трафік, чи всі сервіси працюють успішно. І потім вже протестуємо його в бойовому режимі. Поки що все йде нормально, коли експеримент завершиться, я розповім про результати», - сказав Жаров.

За його словами, в кінці вересня Роскомнагляд почне тестувати це обладнання, так званий експеримент завершиться до листопада.

Як повідомлялося, закон про ізоляцію Рунету був ухвалений 16 квітня. Він набере чинності 1 листопада 2019 року. Окремі положення - про криптографічний захист інформації і про національну систему доменних імен - почнуть діяти з 1 січня 2021 року.

Читайте також: Путін підписав закон про ізоляцію Рунету - ЗМІ

У такий спосіб російська влада зможе контролювати точки з'єднання російського сегмента інтернету з зовнішнім світом. Була передбачена можливість створення інфраструктури, яка дозволить російському сегменту працювати в ізоляції, якщо оператори зв'язку не зможуть під'єднатися до зарубіжних кореневих серверів інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-