В Австрії — політичний скандал через

В Австрії — політичний скандал через "вітання Гітлера" у Facebook

Укрінформ
В Австрії виник скандал навколо публікації у Facebook місцевим політиком від правопопулістської "Австрійської партії свободи" (FPÖ) повідомлення, в якому містився натяк на вітання з днем народження Адольфа Гітлера.

У своїй реакції голова FPÖ Норберт Гофер призупинив членство в партії учасника скандалу Мартіна Губера – виконавчого секретаря партії в землі Нижня Австрія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Відповідно до повідомлень ЗМІ, пост М.Губера – п’ятирічної давнини. На своїй сторінці у Facebook 20 квітня 2014 року він написав наступне: "Щиро вітаю усіх тих, у кого сьогодні день народження". При цьому, огляд Facebook-сторінки політика від правопопулістської партії засвідчив, що в жоден інший день він не публікував таких вітань до дня народження. Як відомо, 20 квітня 1889 народився майбутній лідер нацистів Адольф Гітлер.

Читайте також: Правопопулістська "Австрійська партія свободи" обрала собі лідера

Вслід за призупиненням членства в партії, прийнятим федеральним керівництвом політсили, Губера також виключили з фракції FPÖ в ландтазі Нижньої Австрії. Наразі вирішується питання, чи складе він повністю повноваження в цьому земельного законодавчому органі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-