Іран заперечує напади на саудівські нафтові об'єкти

Іран заперечує напади на саудівські нафтові об'єкти

Укрінформ
Тегеран заперечує звинувачення з боку Франції, Великої Британії та Німеччини щодо своєї відповідальності за напади на об'єкти нафтової промисловості Саудівської Аравії.

Про це повідомляє BBC.

«Іран відкинув спільну заяву лідерів Франції, Німеччини та Великої Британії, яка звинувачує Тегеран в атаках на нафтові об’єкти Саудівської Аравії, що сталися цього місяця. Очільник іранського МЗС звинуватив ці європейські країни в повторювання американських претензій», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, європейські лідери на засіданні Генасамблеї ООН в Нью-Йорку прямо заявили, що немає жодного іншого пояснення для нещодавніх атак на саудівську нафтову інфраструктуру, окрім іранської причетності. Проте навіть попри це, Франція, Велика Британія та ФРН підкреслили, що залишаються вірними міжнародній ядерній угоді з Іраном 2015 року, з якої в травні 2018 року вийшли США.

Читайте також: Іран звільнив британський танкер, затриманий в Ормузькій протоці

Як повідомлялося, відповідальність за дроново-ракетний удар 14 вересня по нафтопереробному комплексу на території Саудівської Аравії офіційно взяли на себе спонсовані Іраном єменські повстанці-хусити. У зв’язку з цією ситуацію США уже вирішили направити більше своїх військ до Саудівської Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-