Гутерреш оголосив про створення Сирійського конституційного комітету

Гутерреш оголосив про створення Сирійського конституційного комітету

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш оголосив про створення Сирійського конституційного комітету, який має сприяти завершенню війни, що триває з 2011 року.

Про це повідомляє Press TV.

"Я твердо вірю, що створення конституційного комітету, організованого сирійцями та очолюваного сирійцями, може стати початком політичного шляху до вирішення кризи", - сказав Гутерреш.

Він заявив журналістам, що комітет, до складу якого входитимуть представники влади та опозиції, буде скликаний найближчими тижнями. Цьому сприятиме представництво ООН у Женеві.

Читайте також: Комісія ООН з розслідування військових злочинів у Сирії почне роботу 30 вересня

Раніше у понеділок міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем провів у Дамаску зустріч зі спеціальним посланцем ООН у цій країні Гейром Педерсеном. Міністр заявив про прихильність його уряду до політичного діалогу та підтвердив готовність продовжувати співпрацю зі спецпредставником ООН з метою політичного вирішення кризи шляхом внутрішньосирійського діалогу.

Як повідомлялося, торік у російському Сочі було укладено угоду про створення конституційного комітету, підтримуваного ООН. До його складу мають ввійти по 50 представників чинного режиму Башара Асада та опозиції, а також 50 незалежних членів, обраних ООН.

Фото: UN Photo/Cia Pak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-