Могеріні підтримала переговори про членство в ЄС Албанії і Північної Македонії

Могеріні підтримала переговори про членство в ЄС Албанії і Північної Македонії

Укрінформ
Рішення про початок переговорів щодо членства в ЄС з Албанією і Північною Македонією, яке невдовзі мають прийняти керівники країн Євросоюзу, є важливим не лише для цих двох країн, але й для європейської перспективи усього регіону Західних Балкан.

Такого висновку дійшли лідери держав регіону Західних Балкан та представники ЄС в ході ділового обіду під егідою високого представника ЄС Федеріки Могерині, якій відбувся під час роботи 74-ї Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«З огляду на чітку перспективу членства в ЄС, яку мають Західні Балкани, високий представник ЄС та представники цього регіону переглянули суттєвий досягнутий прогрес та завдання, що стоять попереду. Вони висловили підтримку початку переговорів щодо входження з Північною Македонією і Албанією, підкреслюючи, що це рішення є критично важливим не лише для згаданих країн, але й для усього регіону, а також для ЄС», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польща прагне переговорів з Албанією і Північною Македонією про вступ до ЄС

Учасники зустрічі підтримали продовження консультацій в межах діалогу між Сербією і Косово з метою швидкого укладення зобов’язуючого правового документу з повної нормалізації відносин.

Високий представник ЄС та лідери балканських держав висловили солідарність з Албанією у зв’язку із потужним руйнівним землетрусом, який вразив цю країну протягом вихідних днів.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок землетрусу в Албанії, що стався у суботу, постраждало 105 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-