Фон дер Ляєн призначила головних речників нової Єврокомісії

Фон дер Ляєн призначила головних речників нової Єврокомісії

Укрінформ
Обраний президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн в понеділок, 23 вересня оголосила імена фахівців, які стануть ключовими речниками нової Єврокомісії.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

"Обраний президент сьогодні призначила головних членів власної медіа-команди: Єнс Флосдорф (Jens Flosdorff) - виконавчий радник з комунікації в Кабінеті президента, відповідальний за взаємодію президента зі ЗМІ, Ерік Мамер (Eric Mamer) – головний речник Єврокомісії, і Дана Спінант (Dana Spinant), - заступник головного речника", - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія наводить короткі біографічні дані для кожного з новопризначених членів комунікаційної команди.

Єнс Флосдорф - громадянин Німеччини, має 15 років досвіду в роботі з політичної комунікації, зараз входить до складу перехідної команди обраного президента Єврокомісії. Протягом минулих 10 років у Німеччині він був директором з комунікації міністерств оборони та соціальних справ. До цього – заступником та головним речником міністерства Німеччини у сімейних справах (2005-2009), а також заступником речника міністерства у соціальних справах землі Нижня Саксонія (2004-2005). На всіх згаданих позиціях Єнс Флосдорф тісно співпрацював з Урсулою фон дер Ляєн. До початку кар’єри державного службовця він працював журналістом у Ганновері з 2000 до 2004 року.

Читайте також: Урсулі фон дер Ляєн закидають створення в Єврокомісії посади "з ксенофобським підтекстом"

Ерік Мамер – громадянин Франції, зараз працює на посаді директора з конкурентоспроможності у Генеральному директораті Єврокомісії з внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малого й середнього бізнесу. За 25 років роботи у складі Єврокомісії він відповідав за різні напрямки політичної роботи та управління, у тому числі – обіймав комунікаційні посади, включаючи позицію заступника голови кабінету єврокомісара з питань енергетики та цифрового ринку Гюнтера Оттінгера (2012-2016), керівника підрозділу у Генеральному директораті з питань бюджету й комунікації (2005-2012), а також речника у складі двох Єврокомісій (1999-2004).

Дана Спінант, громадянка Румунії, зараз працює директором з питань бюджету, комунікацій та загальних справ Генерального директорату Єврокомісії з питань регіональної та міської політики. До цього очолювала підрозділ з питань нерегульованої міграції (2015-2017) та підрозділ із політики проти наркотиків (2010-2014). До працевлаштування в Єврокомісії Дана Спінант 15 років працювала в журналістиці, була редактором та заступником редактора програми European Voice (2002-2009), заступником редактора видання EUobserver.com (2001-2002), а також редактором новин та брюссельським кореспондентом для різних телевізійних каналів Румунії.

Читайте також: Новий склад Єврокомісії затвердять 31 жовтня

У повідомленні зазначається, що Ерік Мамер та Дана Спінант розпочнуть роботу на нових посадах відразу після того, як Єврокомісія під керівництвом Урсули фон дер Ляєн почне виконувати обов’язки, - це, відповідно до Угоди ЄС, відбудеться 1 листопада 2019 року. Поточна команда служби речників буде продовжувати виконувати обов’язки до кінця повноважень Єврокомісії під керівництвом Жан-Клода Юнкера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-