Адміністрація Трампа виділить додаткові $25 мільйонів для захисту свободи релігій

Адміністрація Трампа виділить додаткові $25 мільйонів для захисту свободи релігій

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що більшість людей на Землі проживає в країнах, де свобода релігій зазнає утисків і переслідувань, та закликав світ покласти край стражданню людей через віросповідання.

Про це він заявив у понеділок під час виступу на заході за свободу релігій, організованому Сполученими Штатами в ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати відкрито закликають нації усього світу покласти край переслідуванням на релігійній основі, припинити злочини проти віруючих людей, звільнити в'язнів совісті", - наголосив президент США.

Він підкреслив, що близько 80% населення Землі живуть у країнах, де свобода релігії піддається загрозам, зазнає обмежень або навіть забороняється.

"І коли я почув цей показник, я сказав, будь ласка, перевірте, оскільки тут, можливо, щось неправильно. Та, на жаль, це правда – 80%", - наголосив глава Білого дому.

Він підкреслив, що багато євреїв, християн, мусульман, буддистів, представників інших релігій та релігійних течій піддаються затриманням, тортурам та навіть убивствам, "часто від рук власних урядів" за висловлення релігійних поглядів.

Крім того, у світі трапляється багато атак і терористичних актів, пов'язаних із релігійними поглядами.

"Ми маємо працювати разом, щоби захистити общини будь-якого віросповідання", - наголосив Трамп.

Читайте також: Кримські правозахисники: На окупованому півострові почастішали переслідування вірян

Він також акцентував, що Америка "завжди виступатиме на стороні жертв переслідування на релігійній основі".

У цьому зв'язку президент США закликав лідерів інших країн збільшити зусилля правосуддя, а також посилити покарання за злочини проти релігійних громад. Наостанок американський лідер заявив, що його адміністрація виділить додаткові $25 млн для захисту свободи релігій, релігійних місць та реліквій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-