У ХХІ сторіччі немає місця переслідуванням на релігійному ґрунті - генсек ООН

У ХХІ сторіччі немає місця переслідуванням на релігійному ґрунті - генсек ООН

Укрінформ
У світі більшає людей, які зазнають переслідувань і принижень через свої релігійні погляди, тому критично важливо об’єднати зусилля для боротьби зі всіма формами релігійної ненависті.

Про це генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив на заході “Глобальний заклик на захист релігійної свободи” у штаб-квартирі ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Абсолютно неприпустимо у ХХІ сторіччі, аби люди стикалися із дискримінацією, приниженням через свою віру. Переслідування релігійних меншин категорично не буде толеруватися”, - наголосив Гутерреш.

Він додав, що уряди несуть відповідальність за повагу до всіх релігійних меншин, забезпечення прав людини, захисту релігійної свободи.

“У мене серце крається, коли я бачу, як дедалі більшу кількість людей публічно переслідують, принижують просто через їхню віру чи релігійні переконання. Євреїв убивають у синагогах, а їхні могильні плити паплюжать малюнками зі свастиками. В мусульман стріляють у мечетях, а їхні релігійні місця піддаються вандалізму. Християн убивають під час молитви, а їхні церкви підпалюють”, - заявив Генсек.

Читайте також: Генсек ООН закликав поважати суверенітет і територіальну цілісність України

Гутерреш також наголосив, що напади на релігійні громади відбуваються в усьому світі, в тому числі на ті, які мешкали на своїй території сторіччями, якщо не тисячоліттями.

“Ми мусимо зробити все від нас залежне, аби запобігти релігійним чисткам у суспільствах… Маємо рішуче протистояти тим, хто хоче під прикриттям релігії ширити ненависть”, - наголосив він.

Генсек розповів про дві нові важливі ініціативи ООН, що з'явилися за останні тижні і допоможуть, зокрема, у боротьбі з утисками релігійних свобод у світі. Перша ініціатива - це боротьба з мовою ненависті як коренем проблем. Друга - план дій ООН для повного залучення Організації для захисту святих місць та гарантування безпеки молитовних місць у світі.

“Ненависть становить загрозу для всіх. Тому (протистояти їй - ред.) це завдання для всіх”, - підсумував генсек.

Він також подякував президентові США Дональду Трампу за ініціативу спеціального заходу у рамках Генасамблеї ООН, присвяченого захисту релігійної свободи у світі.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 23 вересня, у штаб-квартирі відбувається захід, присвячений захисту релігійної свободи у світі, організований делегацією США. На ньому присутні президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і віцепрезидент Майк Пенс. Тема захисту людей, які піддаються нападам та переслідуванню через своє віросповідання, є однією з головних “американських” тем в ООН. Відкриваючи тиждень такою подією, американський лідер прагне, за словами прес-служби Білого дому, “задати тон” Генеральній асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-