В Іспанії арештували каталонських сепаратистів за підготовку терактів

В Іспанії арештували каталонських сепаратистів за підготовку терактів

Укрінформ
Іспанська поліція у понеділок затримала дев'ять каталонських сепаратистів за підготовку збройних нападів у річницю проведення несанкціонованого референдуму щодо незалежності Каталонії від Іспанії.

Про це повідомляє BBC.

"Іспанська поліція заявляє, що затримала дев'ятьох людей, підозрюваних у плануванні низки насильницьких заходів до річниці референдуму про незалежність", - йдеться у повідомленні.

У понеділок о 05:00 за місцевим часом іспанська поліція здійснила рейди за 10-ма адресами у Барселоні, Сабаделі та Санта-Перпетуа-де-Могоде.

Читайте також: В Іспанії провалилися коаліційні переговори, зросла імовірність виборів

Як зазначається, підозрювані планували напади у другу річницю проведення референдуму, що відбувся 1 жовтня 2017 року. У зловмисників знайшли матеріали для виготовлення вибухівки під час запланованих рейдів у Каталонії. У поліції вважають, що затримані належать до групи, що очолювала нещодавні акції протесту у регіоні. Несанкціонований референдум щодо незалежності Каталонії, що влаштували два роки тому, і завдяки якому лідери каталонського уряду намагалася оголосити себе окремою державою та вийти зі складу Іспанії, призвів до триваючої політичної кризи у відносинах Мадридського уряду з очільниками каталонської автономної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-