Росія оголосила у розшук

Росія оголосила у розшук "суперагента" ЦРУ Смоленкова як безвісти зниклого

Укрінформ
МВС Росії внесла колишнього співробітника адміністрації президента РФ Олега Смоленкова, якого ЗМІ називають можливим інформатором ЦРУ, в базу даних тих, хто зник без вісті.

Про це повідомляє "Інтерфакс", який зробив відповідний запит в МВС РФ.

"Колишній російський чиновник Олег Смоленков оголошений в розшук як такий, що зник без вісті, після зникнення в 2017 році", - йдеться у відповіді.

Як зазначається, на сайті МВС РФ існує база даних "Розшук", інформація про розшукуваних осіб на якій прихована. Отримати її можна за відповідним запитом в цьому розділі на адресу електронної пошти.

Олег Смоленков - колишній співробітник адміністрації президента Росії. Він залишив Росію і перебрався в США, де, за даними ЗМІ, живе під захистом американських спецслужб. Після його зникнення в Росії порушили кримінальну справу про вбивство.

Кілька джерел раніше повідомляли, що Смоленков перестав виходити на зв'язок після того, як у 2017 році відправився з сім'єю у відпустку у Чорногорію. Припускали, що з Смоленковим стався якийсь нещасний випадок, і лише потім виникли підозри, що він втік.

Читайте також: "Шпигун" Смоленков мав доступ до інформації з адміністрації Путііна - росЗМІ

9 вересня американський телеканал CNN повідомив про те, що у 2017 році з Росії було екстрено евакуйовано "найбільш цінного інформатора американських спецслужб у владних структурах РФ". Пізніше російські ЗМІ повідомили, що високопоставленим російським чиновником, якого завербувало ЦРУ і якого у 2017 році евакуювали з Росії через побоювання в можливому викритті, може бути екс-співробітник адміністрації президента РФ Олег Смоленков.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков визнав, що Смоленков, якого раніше називали можливим "суперагентом" ЦРУ в Кремлі, дійсно працював в адміністрації президента, але був звільнений кілька років тому. Працював він, за словами Пєскова, не на високій посаді.

Після цього повідомлялося, що в РФ покарані посадові особи, які допустили виїзд за кордон ймовірного інформатора ЦРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-