Нову кліматичну ініціативу Австрії підтримали лідери 32 країн

Нову кліматичну ініціативу Австрії підтримали лідери 32 країн

Укрінформ
Напередодні кліматичного саміту ООН у Нью-Йорку глави 32 держав та урядів з чотирьох континентів підтримали нову кліматичну ініціативу, висунуту президентом Австрії Александером Ван дер Белленом.

Ініціатива містить заклик до міжнародного співтовариства вжити більш рішучих і швидких заходів для боротьби із змінами клімату, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Понад 30 глав держав та урядів з чотирьох континентів – це дає мені надію і впевненість. Багато глав держав, серед яких, наприклад, федеральний президент Німеччини Штайнмаєр, президент Італії Маттарелла, президент Франції Макрон, президенти Південної Кореї, Ізраїлю, Гани, Сербії, Лівану, пообіцяли підтримати мою "Ініціативу за більші кліматичні амбіції". За кілька днів до початку великого "саміту щодо кліматичних дій" у Нью-Йорку ми робимо 2019 рік роком сміливості щодо захисту клімату", - заявив Александер Ван дер Беллен, колишній лідер австрійських "Зелених".

Читайте також: В ООН попередили про затоплення мегаполісів та появу "кліматичних біженців"

Запропонована "Initiative for more Climate Ambition" є продовженням попередньої ініціативи австрійського президента, яка була висунута напередодні світової кліматичної конференції у Польщі (COP24) і яку підтримали близько 20 глав європейських держав та урядів. Вона більш конкретизована і спрямована на підтримку ініційованого Генсеком ООН Антоніу Гутеррешем саміту світових лідерів щодо викликів, пов'язаних зі глобальними кліматичними змінами, який відбудеться 23 вересня на 74-й сесії Генасамблеї ООН.

Підписанти, зокрема, закликали під час кліматичного саміту ООН запропонувати конкретні плани, які дозволять виконати поставлені раніше цілі щодо скорочення викидів в атмосферу та запобігання кліматичним змінам. Понад 30 глав держав та урядів також закликали усі фінансові інституції спрямувати інвестиції в досягнення довгострокових цілей Паризької кліматичної угоди та відмовитися від інвестування в економіку, пов’язану з викопними видами палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-