Росія деструктивно впливає на багато регіонів світу - Чапутович

Росія деструктивно впливає на багато регіонів світу - Чапутович

Укрінформ
Польща засуджує порушення Росією міжнародного права не лише в Україні та Грузії, але й у багатьох інших регіонах світу. Варшава однозначно підтримує єдність у ЄС щодо санкцій проти РФ в умовах порушення нею міжнародних зобов’язань.

Про це в інтерв’ю польському виданню Wprost заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

"Польща не погоджується на порушення Росією міжнародного права через застосування військової сили проти України та Грузії. Ця країна також виконує деструктивну роль військовим втручанням у Сирії, Лівії, Венесуелі чи центральній Африці",- заявив Чапутович.

Він додав, що Польща разом із союзниками очікує на виконання Москвою своїх міжнародних зобов’язань.

Глава польської дипломатії також підкреслив, що Польща прагне збільшити військову присутність НАТО та США в РП, роллю яких буде відлякування потенційного агресора та оборона у випадку агресії. Чапутович зауважив, що Росія намагається протидіяти цьому, як і намагається зробити все можливе, щоб було скасовано накладені на неї західні санкції.

Читайте також: Припинення агресії Росії в Україні є ключовим для існування ОБСЄ — Чапутович

"До цього часу нам вдається зберегти єдність (у питанні санкцій – ред.). Позиція Польщі в цьому питанні є однозначною: це справа поваги до міжнародного права і принципів", - наголосив Чапутович.

Польський міністр зауважив, що не всі країни в ЄС дотримуються такої позиції і були б не проти змінити політику ЄС щодо Росії.

"Польща залишається послідовною, ми цінуємо чесність у міжнародних відносинах. Ми солідаризуємося з Україною", - констатував глава польської дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-