Британія звинувачує Іран у атаці на нафтові об'єкти у Саудівській Аравії

Британія звинувачує Іран у атаці на нафтові об'єкти у Саудівській Аравії

Укрінформ
Британія покладає на Іран відповідальність за напади на нафтові об'єкти в Саудівській Аравії.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон журналістам у літаку на шляху до Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє The Guardian.

"Я можу вам сказати, що Велика Британія покладає на Іран відповідальність, із дуже великою ймовірністю, за атаки на “Арамко”. Ми вважаємо дуже імовірним, що Іран справді відповідальний (за атаку 14 вересня — ред.), використавши як дрони, так і крилаті ракети”, - наголосив Джонсон.

За його словами, потрібно організувати глобальну відповідь.

“Ми будемо співпрацювати з нашими американськими та європейськими друзями, щоб дати відповідь і знизити напруженість у регіоні Перської затоки", - заявив британський прем’єр.

Він додав, що Лондон розгляне варіант із залученням до врегулювання конфліктних питань для захисту Саудівської Аравії: "Однозначно, якщо нас попросять або саудівці, або американці відіграти якусь роль, тоді ми розглянемо, яким чином ми могли б бути корисними".

На запитання, чи означає це, що відповідь може передбачати залучення військових сил Великої Британії, Джонсон відповів: "Ми розглянемо, як можемо бути корисними, залежно від того, який саме план".

Читайте також: Саудівська Аравія вважатиме атаку на НПЗ актом війни, якщо її здійснили з Ірану

Як повідомлялося, 14 вересня офіційний представник МВС Саудівської Аравії повідомив про пожежу на двох заводах національної нафтової компанії Saudi Aramco, яка розпочалася внаслідок атаки безпілотників. Відповідальність за напад взяло на себе дружнє Ірану озброєне угруповання єменських повстанців хуситів.

Адміністрація Трампа наполягає, що відповісти за атаки мусить саме Тегеран, який, однак, заперечує свою причетність до нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-