В ООН сказали, наскільки зросте температура на планеті до кінця століття

В ООН сказали, наскільки зросте температура на планеті до кінця століття

Укрінформ
ООН виступила з попередженням про те, що середня світова температура повітря може збільшитися до кінця поточного сторіччя на 3,4 градуса Цельсія, закликавши вжити заходів, щоб зупинити глобальне потепління.

У неділю, повідомляє NHK, була опублікована доповідь, в якій зводяться підсумки досліджень Всесвітньої метеорологічної організації та інших об'єднань, з метою проінформувати про ситуацію Саміт ООН щодо заходів у галузі зміни клімату, який відбудеться у Нью-Йорку.

У доповіді йдеться про те, що, згідно з розрахунками, світова температура повітря у період з 2015 по 2019 рік буде на 0,2 градуса вище, ніж у попередньому п'ятирічному періоді, і на 1,1 градуса тепліше порівняно з доіндустріальним періодом 1850-1900 років.

Читайте також: В ООН попередили про затоплення мегаполісів та появу "кліматичних біженців"

У документі зазначається: для того, щоб обмежити підвищення температури повітря рівнем в 1,5 градуса щодо доіндустріальної епохи, потрібно активізувати зусилля, що вживаються державами.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликає лідерів усього світу звернути увагу на ці факти і вжити термінових заходів.

Як передавав Укрінформ, 20 вересня у Києві учасники Кліматичного маршу закликали протидіяти змінам клімату та зберегти планету. Вони передали до Офісу Президента лист з шістьма вимогами, реалізація яких, на їхню думку, сприятиме вирішенню низки екологічних проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-