В Індонезії назвали причини аварії Boeing 737 Max під Джакартою - ЗМІ

В Індонезії назвали причини аварії Boeing 737 Max під Джакартою - ЗМІ

Укрінформ
Індонезія в доповіді про причини аварії Boeing 737 Max авіакомпанії Lyon Air в 2018 році над Яванським морем вказала на недоліки конструкції авіамашини та недостатність контролю.

Про це повідомляє AFP з посиланням на видання WSJ.

«Влада Індонезії вказала на недоліки в конструкції Boeing 737 Max та недостатність контролю якості причин катастрофи літака Lion Air в 2018 році», - йдеться в повідомленні.

У доповіді про аварію, яку офіційно випустять на початку листопада, також посилаються на помилки пілота і проблеми з техобслуговуванням літака.

Офіційні представники США планують відвідати Індонезію наприкінці вересня, щоб обговорити доповідь, в якій індонезійські слідчі перераховують близько 100 чинників катастрофи.

Відповідно до джерел WSJ, керівництво авіакомпанії Boeing, а також Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA) стурбовані тим, що у звіті "будуть надмірно підкреслені помилки в дизайні та сертифікації FAA".

Читайте також: Bloomberg: Індія планує власну перевірку літаків Boeing 737 Max

Зазначається, що Національна рада з безпеки на транспорті США готується «до кінця місяця» випустити рекомендації з поліпшення підготовки пілотів і екіпажів, а також до процесу сертифікації FAA для нових моделей літаків.

Як відомо, наприкінці жовтня минулого року Boeing 737 Max авіакомпанії Lion Air розбився під Джакартою, загинули всі 189 людей, які знаходилися на борту. 10 березня 2019 року розбився Boeing 737 Max авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Ефіопії до Кенії. Жертвами стали всі пасажири і екіпаж (157 осіб). Після цього польоти Boeing 737 MAX тимчасово призупинили по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-