Трамп розгляне можливість оприлюднення стенограми розмови із Зеленським

Трамп розгляне можливість оприлюднення стенограми розмови із Зеленським

Укрінформ
Дональд Трамп розгляне можливість оприлюднення стенограми розмови з Володимиром Зеленським, яка стала предметом розслідування за скаргою працівника американської розвідки.

Як інформує The Hill, про це президент США заявив у розмові з журналістами.

"Ми вирішимо, як оприлюднити її, продемонструвавши те, про що ми розмовляли", - сказав Трамп у Х'юстоні. При цьому розмову із Зеленським він охарактеризував як "ідеальну".

Ця заява пролунала через декілька годин після того, як Трамп припустив, що міг обговорювати кандидата у президенти Джо Байдена під час розмови з українським колегою.

Читайте також: У Конгресі допустили імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

"Проблема полягає в тому, що коли ви розмовляєте з іноземними лідерами, ви не хочете, щоб вони відчували, що не можуть говорити відкрито. Те саме з американським президентом. Ви хочете, щоб люди могли висловитися, не думаючи, що кожне сказане слово стане відомим всьому світу", - додав Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, скандал зчинився після того, як співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання глави Білого дому, що, за даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Читайте також: Помпео вважає недоречним оприлюднення розмови Трампа й Зеленського

У п'ятницю видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела, ознайомлені з ситуацією, повідомило, що під час телефонної розмови президентів США й України у липні цього року Трамп принаймні вісім разів згадував ім'я Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина.

Перед виходом публікації WSJ Трамп неодноразово заперечував, що говорив про будь-які "невідповідні речі" з іноземним лідером. Крім того, він прямо заявив журналістам у Білому домі, що не обговорював із Зеленським жодних питань стосовно Байдена.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-