Меркель та міністр оборони Німеччини полетіли до США різними літаками

Меркель та міністр оборони Німеччини полетіли до США різними літаками

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель та міністр оборони її кабінету Аннегрет Крамп-Карренбауер вилетіли з Берліна до Нью-Йорка для участі в ГА ООН на різних літаках, що викликало обурення.

Попри попередні плани використати один урядовий літак, політики та супроводжуючі особи скористалися двома, повідомляє програма Tagesschau телеканалу ARD.

«Майже в один і той же час канцлер Німеччини Ангела Меркель та міністр оборони ФРН Анегрет Крамп-Карренбауер летять на Східне узбережжя США. Те, що вони використовують два різні літаки люфтваффе і не прямують разом в одній машині, викликає обурення… Це означає більш високі витрати, критику та вимагає пояснення», - йдеться у репортажі.

Меркель вилетіла в неділю ввечері з аеропорту Тегель у напрямку Нью-Йорка на Airbus A340. У понеділок вона братиме участь у кліматичному саміті ООН, а потім – у роботі Генеральній Асамблеї ООН.

Крамп-Карренбауер вилетіла через пів години після канцлера на військовому транспортному літаку з того ж самого аеропорту. Втім, мета її призначення — Вашингтон, де її чекає з першим офіційним візитом міністр оборони США Марк Еспер.

Спочатку планувалося, що Крамп-Карренбауер полетить зі своєю делегацією на літаку канцлера, в якому також подорожує міністр розвитку Герд Мюллер та міністр охорони навколишнього середовища Свенья Шульце. Аеробус А340 повинен був спершу сісти в Нью-Йорку, а потім летіти до Вашингтона. Назад у Берлін глава бундесверу мала повернутися рейсовим літаком і вже замовила квитки.

Читайте також: У Меркель бачать підстави для "нормандського саміту" найближчими тижнями

Утім, за інформацією ЗМІ, з відомства канцлера міністру повідомили, що їй доведеться скоротити делегацію до мінімуму, щоб звільнити місце для Меркель. Тоді Крамп-Карренбауер вирішила летіти самостійно, й оскільки всі урядові літаки були зайняті, було прийнято рішення відрядити літак, який використовується для перевезення військ: у машині на 214 місць буде 15 членів делегації міністра.

Фото: bild.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-