У Конгресі допустили імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

У Конгресі допустили імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

Укрінформ
У Конгресі допустили імпічмент Трампа через тиск на Зеленського.

Про це у Twitter повідомляє CNN.

"Голова комітету розвідки Палати представників, представник Демократичної партії Адам Шифф заявив, що якщо повідомлення про можливу розмову Трампа з Президентом України правдиві, тоді імпічмент може стати єдиним виходом. Це вкрай серйозна справа, можливо, ми перетнули червону лінію", - йдеться у дописі.

Читайте також: Трамп не проти, щоб Джуліані свідчив перед Конгресом щодо України

Як повідомляв Укрінформ, навколо президента США виник скандал після того, як співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову президента Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання Трампа, що, згідно з даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Читайте також: Конгрес вимагає від адміністрації Трампа стенограму розмови із Зеленським

У п'ятницю, 20 вересня, видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією, повідомило, що під час телефонної розмови президентів США й України у липні цього року Дональд Трамп принаймні вісім разів згадував прізвище Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина. Перед виходом публікації WSJ Дональд Трамп неодноразово заперечував, що розмовляв про будь-які "невідповідні речі" з іноземним лідером. Крім того, у п'ятницю він прямо заявив журналістам у Білому домі, що не обговорював жодних питань щодо Байдена з Президентом Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-