Іран планує новий удар у Саудівській Аравії

Іран планує новий удар у Саудівській Аравії

Укрінформ
Іран готується завдати нового удару по цілях у Саудівській Аравії, заявили лідери єменських повстанців-хуситів. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Бойовики хусити з Ємену попередили іноземних дипломатів про те, що Іран готує наступний удар після атаки безпілотників по об'єктах нафтової промисловості Саудівської Аравії тиждень тому", - повідомили представники хуситів. Лідери хуситів заявили, що вони попереджають щодо можливої нової атаки після того, як на них натиснув Тегеран, спонукаючи хуситів до участі в цьому.

Як зазначається, Саудівська Аравія та США вже отримали таку інформацію.

Як повідомлялося, за останній тиждень по нафтовій інфраструктурі Саудівської Аравії було завдано два удари, відповідальність за які взяли на себе єменські проіранські повстанці-хусити. Зі свого боку, саудити та американці звинуватили в нападах власне Іран.

Президент США Дональд Трамп 20 вересня анонсував нові санкції проти Тегерана, але наголосив при цьому, що все ж хоче уникнути військового конфлікту з Іраном. Нові санкції є максимально жорсткими й стосуються іранського центрального банку.

Офіційний Тегеран попередив про "повномасштабну війну" в разі атаки на ісламську республіку.

Читайте також: США направлять військових до Саудівської Аравії

Тиждень тому найбільші нафтопереробні заводи Саудівської Аравії було обстріляно, після чого країна вдвічі скоротила видобуток нафти. Відповідальність за ракетні удари і застосування керованих дронів взяли на себе хусити, яких підтримує Іран.

Американська влада анонсувала відправлення своїх військових до Саудівської Аравії для допомоги в захисті її нафтової індустрії від усе частіших нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-