Швейцарці протестували проти 5G зв'язку

Швейцарці протестували проти 5G зв'язку

Укрінформ
У Берні відбулася акція протесту проти впровадження стандарту мобільного широкосмугового зв’язку п’ятого покоління 5G і, за словами активістів, «примусового опромінення», якому вони можуть піддатися.

У демонстрації під гаслом «Стоп 5G» взяли участь кілька тисяч осіб, деякі з яких називали впровадження п’ятого покоління мобільного зв’язку у Швейцарії «злочином проти прав людини», повідомляє DW.

«Той факт, що сьогодні на вулиці вийшло стільки людей, – це потужний сигнал проти неконтрольованого впровадження мереж 5G», – написала в комюніке мітингу одна з його організаторів Тамлін Шибер Ульман.

Противники 5G вважають, що ця мобільна технологія може серйозно вплинути на здоров’я населення і навколишнє середовище. Вони роблять акцент на тому, що ризики, які вона несе, поки невідомі, і намагаються зібрати 100 тисяч підписів, щоб провести референдум на мораторій нової технології до їх з’ясування. Крім того, активісти вимагають прискорити розвиток оптоволоконного зв’язку, який, на їхню думку, є нешкідливим.

Читайте також: Екоактивісти зірвали засідання парламенту Швейцарії

Нагадаємо: у лютому Швейцарія надала частоти 5G трьом великим операторам. На початку липня по країні почали працювати 334 веж з частотами 5G.

Наразі проводиться декілька досліджень впливу нової технології на здоров’я людини. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що розпочала «оцінку ризику для здоров’я від впливу радіочастотних полів».

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-