Отруєний

Отруєний "Новачком" британець судитиметься з РФ: вимагає понад мільйон компенсації

Укрінформ
Британець Чарлі Роулі, який постраждав від дії нервово-паралітичної речовини "Новічок" влітку минулого року найняв адвоката і планує подати в суд на Росію.

Про це 21 вересня повідомила газета The Mirror.

Зазначається, що чоловік має намір вимагати компенсацію у розмірі до одного мільйона фунтів стерлінгів (близько 1,2 мільйона доларів).

"Це (отруєння, - ред.) дуже сильно вплинуло на моє життя. Я хочу справедливості", − заявив Роулі.

Читайте також: У Британії вивчають роль Путіна в отруєнні Скрипалів - The Guardian

Адвокатом британця став Патрік Магуаір, який свого часу представляв інтереси жертв терористичних атак на Вестмінстерському мосту в Лондоні у 2017 році. Він розглядає для свого підзахисного варіант подачі позову проти Росії.

Нагадаємо: 30 червня 2018 року "Новічком" отруїли двох людей у місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її співмешканець - 45-річний Чарлі Роулі - вижив.

Читайте також: Від "Новічка" постраждав ще один поліцейський - британські слідчі

5 вересня прокуратура Великобританії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мишкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

У квітні 2019 року Роулі зустрівся з російським послом в Лондоні. Пізніше в інтерв'ю він розповів, що як і раніше вважає, що за отруєнням стоїть РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-