Трамп хоче проігнорувати кліматичний саміт в ООН

Трамп хоче проігнорувати кліматичний саміт в ООН

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп планує проігнорувати саміт світових лідерів щодо викликів, пов'язаних зі глобальними кліматичними змінами, який відбудеться в рамках високих зустрічей на 74-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня.

Замість цього американський лідер організував власний захід, присвячений проблемам переслідування на релігійній основі, який пройде одночасно з кліматичним самітом, повідомляє CNN.

"Це ще одне підтвердження самоусунення Трампа від розгляду питань зміни клімату разом з іншими світовими колегами", - зазначає видання.

Читайте також: В ООН попередили про затоплення мегаполісів та появу "кліматичних біженців"

Востаннє подібна ситуація сталася під час саміту G7 у Франції. Тоді Трамп пропустив сесію, присвячену змінам клімату, на якій були присутні всі інші світові лідери.

"Цього разу він ігнорує подію, на якій виступатимуть з короткими зауваженнями і закликами десятки світових лідерів", - зауважується в публікації. При цьому зазначається, що на цей захід ООН були запрошені не всі лідери держав, що прибувають в Нью-Йорк. 

Читайте також: У штаб-квартирі ООН розпочався Молодіжний кліматичний саміт

Нагадаємо: президент США Дональд Трамп ініціював вихід США з Паризької кліматичної угоди, яку підписала більшість розвинених держав світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-