Трамп звинуватив ЗМІ у розкручуванні

Трамп звинуватив ЗМІ у розкручуванні "українського полювання на відьом"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп прокоментував скандал щодо його можливого тиску на Україну, назвавши це черговою вигадкою ЗМІ та "полюванням на відьом" щодо України.
Про це він написав у Twitter.

"Тепер, коли демократи та ЗМІ фейкових новин "вилетіли в трубу" з усіма своїми схемами полювання на відьом, вони намагаються ініціювати ще одну, таке саме сміховинне, як і попередні, назвімо його "українським полюванням на відьом", - заявив Трамп.

Водночас, він не оминув нагоди зачепити свого політичного конкурента Джо Байдена, назвавши його "сонним" Джо та заявивши, що ЗМІ чомусь намагаються його захистити.

"Цього не вдасться зробити!"- додав нинішній глава Білого дому.

За сьогодні це вже не перший допис Дональда Трампа щодо скандалу навколо його, начебто, спроб натиснути на офіційний Київ. Цього ж дня він озвучив свою версію подій щодо звільнення в 2016 році генпрокурора України Віктора Шокіна, заявивши, що це було зроблено під тиском Джо Байдена, щоби начебто згорнути розслідування проти його сина.

Як повідомлялося, скандал навколо України й Трампа набирає обертів у США після того, як працівник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його занепокоєння викликали окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити розпочати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Сам Трамп заперечує будь-які закиди про можливий тиск на українську владу. Водночас, у п'ятницю газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі із ситуацією, повідомила, що під час телефонної розмови президентів США й України в липні цього року Трамп принаймні вісім разів згадував ім'я Джо Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина.

Пізніше видання The Washington Post повідомило, що адвокат Трампа Руді Джуліані принаймні п'ять разів спілкувався з помічником Президента України Андрієм Єрмаком. За інформацією ЗМІ, Джуліані намагався переконати розпочати слідство проти Байдена, натякнувши, що це начебто допоможе пришвидшити зустріч президентів України і США. Тим часом, українська сторона поки що публічно не погодилась на це.

Читайте також: Трамп назвав телефонну розмову з Зеленським чудовою, а скандал - вигаданим

Наступного тижня запланована перша зустріч президентів Трампа й Зеленського в Нью-Йорку, під час роботи 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-