Трамп назвав телефонну розмову з Зеленським чудовою, а скандал - вигаданим

Трамп назвав телефонну розмову з Зеленським чудовою, а скандал - вигаданим

Укрінформ
У телефонній розмові з Президентом України Зеленським не було нічого неправильного, а весь скандал сфабрикували у Демократичній партії, бо не хочуть розслідування діяльності Байдена, вважає Президент США Трамп.
Про це Трамп написав у Twitter.

«Фейкові новини» та їхні партнери у Демократичній партії, які хочуть триматися якнайдалі від історії про вимогу Джо Байдена до української влади звільнити генпрокурора, який вів розслідування щодо його сина, бо в іншому разі вони (Україна - ред.) не отримали би велику суму американських коштів, і саме тому вони (Демократична партія та «фейкові новини» - ред.) сфабрикували історію про мене та абсолютно чудову та буденну розмову, яку ми мали з новим Президентом України», - написав Трамп.

Президент США додав, що «нічого, що було би хоч у якомусь сенсі неправильним» у телефонній розмові не говорив. І вчергове нагадав, що саме вимога Байдена у 2016-му році була «повністю і тотально катастрофічною». Він вчергове звинуватив пресу, яка начебто не хоче повідомляти про діяння свого опонента не посаді віцепрезидента.

Як повідомляв Укрінформ,один із основних претендентів на висування у президенти США 2020 року від демократів Джозеф Байден відреагував на скандал щодо нібито тиску Президента США Дональда Трампа на Президента України з вимогою розслідування щодо його сина та вимагає оприлюднити цю розмову.

Скандал в США набирає оборотів після того, як співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання Трампа, які, згідно з даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Читайте також: Трамп вісім разів згадував про Байдена у розмові з Зеленським – WSJ

У п'ятницю видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією, повідомило, що під час телефонної розмови президентів США й України в липні цього року Трамп принаймні вісім разів повертався до прізвища Джо Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-