У море вийшов найбільший в історії Британії авіаносець

У море вийшов найбільший в історії Британії авіаносець

Укрінформ
У Британії вийшов у море для випробувань новий авіаносець – найбільше судно подібного типу в історії британського флоту.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

«Авіаносець Prince of Wales, другий корабель типу Queen Elizabeth, вирушив з шотландського Росайту, де добудовувався на плаву, до північно-західного узбережжя Шотландії для ходових випробувань», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після випробування корабель відправлять до місця приписки у Портсмуті, де його офіційно включать до складу Військово-морських сил Об’єднаного Королівства.

Будівництво авіаносця розпочалося в 2011 році. У процесі побудови Prince of Wales мав зазнати змін — через економію корабель планувалося переобладнати у вертольотоносець, але потім військові від цих планів відмовилися.

Водотоннажність авіаносця становить 70,6 тисячі тонн при довжині 280 метрів і ширині 73 метри. Авіаносець здатний розвивати швидкість до 25 вузлів, а дальність його ходу становить близько 10 тисяч морських миль (близько 18,5 тисячі кілометрів). Авіаносець може нести до 50 літальних апаратів, включаючи винищувачі F-35B Lightning II, протичовнові вертольоти Merlin і важкі транспортні вертольоти Chinook.

Читайте також: Крейсер "Україна" пропонують перетворити на музей

Згідно з планами міністерства оборони Великої Британії Prince of Wales увійде до складу Королівських ВМС наприкінці 2019 — початку 2020 року. В операціях британського флоту новий корабель візьме участь у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-