США направлять військових до Саудівської Аравії

США направлять військових до Саудівської Аравії

Укрінформ
Американська влада анонсувала відправлення своїх військових до Саудівської Аравії для допомоги в захисті її нафтової індустрії від усе частіших нападів.
Про це повідомляє BBC з посиланням на міністра оборони США Марка Еспера.

«За словами американського міністра оборони, це посилення має оборонний характер і є відповіддю на відповідні прохання з боку Саудівської Аравії. Війська США зосередять увагу, в першу чергу, на повітряній і протиракетній обороні. Точне число військових ще не визначене», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, за останній тиждень по нафтовій інфраструктурі Саудівської Аравії було завдано 2 удари, відповідальність за які взяли на себе єменські проіранські повстанці-хусити. Зі свого боку, саудити та американці звинуватили в нападах власне Іран.

Як повідомлялося, в п’ятницю президент США Дональд Трамп анонсував нові санкції проти Тегерана, але наголосив при цьому, що все ж хоче уникнути військового конфлікту з Іраном. Нові санкції є максимально жорсткими й стосуються іранського центрального банку.

Читайте також: На розгляд Трампу нададуть військові варіанти дій проти Ірану

Офіційний Тегеран попередив про «повномасштабну війну» в разі атаки на ісламську республіку.

Тиждень тому найбільші нафтопереробні заводи Саудівської Аравії було обстріляно, після чого країна вдвічі скоротила видобуток нафти. Відповідальність за ракетні удари і застосування керованих дронів взяли на себе хусити, яких підтримує Іран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-