Amnesty звинуватила поліцію Гонконгу в зловживанні силою

Amnesty звинуватила поліцію Гонконгу в зловживанні силою

Укрінформ
Гонконгська поліція застосувала надмірну силу до взятих під варту демонстрантах, здійснюючи дії, рівносильні «тортурам».

Про це йдеться в новій доповіді Amnesty International, повідомляє Bloomberg.

«Поліцейські застосовували необов'язкову і надмірну силу під час арешту, побили протестувальника за відмову відповісти на запитання, притиснувши його до підлоги, а також використовували лазерні указки на очах затриманих», - йдеться у доповіді.

В Amnesty опублікували доповідь після розслідування, яка включала інтерв'ю з 21 заарештованим протестувальником, що підтверджують інтерв'ю з працівниками охорони здоров'я, які зверталися з демонстрантами, а також інтерв'ю з адвокатами, які представляють затриманих осіб.

Читайте також: Amnesty International вручила премію 16-річній екоактивістці Греті Тунберг

За інформацією правозахисної групи, серед опитаних демонстрантів 18 були госпіталізовані у зв'язку з травмами, пов'язаними з їх арештом і затриманням.

18 вересня Amnesty поділилася своїми висновками з комісаром поліції Гонконгу, але поки що не отримала відповіді.

У заяві поліції Гонконгу йдеться, що вони не коментуватимуть окремі випадки з демонстрантами, і що співробітники «поважають недоторканність приватного життя, гідність і права» осіб, які перебувають під вартою.

Читайте також: Гонконгська поліція затримала кількох опозиційних активістів

Як відомо, продемократичні протести в Гонконзі, на які виходили сотні тисяч людей, тривають вже кілька місяців. Жителі виходили на демонстрації проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників за запитом китайської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-