Більшість поляків підтримують вимогу щодо виплати Німеччиною репарацій

Більшість поляків підтримують вимогу щодо виплати Німеччиною репарацій

Опитування
Укрінформ
Більшість поляків (69%) переконані у слушності дій польської влади, яка виступає за виплату Німеччиною репарацій за завдану шкоду в роки Другої світової війни.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному Центром досліджень громадської думки (CBOS) Польщі, наприкінці серпня, повідомляє Interia.pl.

Згідно з дослідженням, частка тих, хто підтримує ідею виплати Німеччиною репарацій Польщі з 2017 року зросла на 15% - до 69%. Проти цього рішення виступає 21% респондентів. Кількість тих, хто виступає проти репарацій, відповідно, також зменшилася на 15%.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини вибачився перед поляками за злочини нацизму

Загалом, більшість осіб, які виступають за виплату Німеччиною репарацій, є серед поляків з консервативними поглядами, найменше – серед лібералів та прихильників лівої ідеології.

Читайте також: Німеччина не компенсувала шкоду, завдану Польщі під час Другої світової - Чапутович

Як повідомляв Укрінформ, голова депутатської групи в Сеймі РП з оцінки втрат Польщі в роки Другої світової війни Аркадіуш Мулярчик раніше заявляв, що його країна має право вимагати компенсацію від Німеччини в розмірі не менше 850 млрд доларів за знищене майно і людей, убитих під час Другої світової війни.

Читайте також: Прем'єр Греції хоче поговорити з Німеччиною про репарації

Німеччина відхиляє вимогу Польщі щодо нових переговорів про виплату додаткових репарацій, зазначивши, що ця проблема вже була врегульована в 1953 році. Утім, представники польської влади не погоджуються з цим твердженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-