У Нью-Йорку зібрався масштабний мітинг за боротьбу з кліматичною кризою

У Нью-Йорку зібрався масштабний мітинг за боротьбу з кліматичною кризою

Фото, відео
Укрінформ
У п`ятницю, 20 вересня, у Нью-Йорку триває масштабний мітинг у рамках глобального протесту проти політики урядів, яка призводить до глобальної кліматичної кризи.

Про це повідомляє з Фолі-сквер у Нью-Йорку власний кореспондент Укрінформу. 

"Всі знають про кліматичну кризу вдвічі довше, ніж я живу на цій планеті. Впливові світу цього протягом цього часу відкидали наукові факти, брехали мільйонам людей, що змін клімату не існує, душили нашу демократію своїми нафтодоларами", - заявила зі сцени одна з організаторок події Варшіні Пракаш, виконавча директорка та співзасновниця американського екологічного руху Sunrise Movement.

Читайте також: Півтора мільйона людей взяли участь у кліматичних демонстраціях у Німеччині

Протестувальники вимагають негайних дій від уряду та Конгресу США задля порятунку планети, зокрема, переходу до відновлюваних джерел енергії, використання "зелених" технологій, обмеження застосування вугілля та видобувного палива в енергетиці, боротьби з забрудненням довкілля та вуглецевими викидами, які спричиняють глобальне потепління та підвищення рівня світового океану. 

Кількість учасників настільки велика, що поліції Нью-Йорка довелося перекрити ледь не весь район Lower Manhattan (нижню частину Мангеттена), включно зі входом на Бруклінський міст. 

"Сьогодні наше покоління бере справи до своїх рук… Ми виходимо на вулиці та не зупинимося, поки наші вимоги не виконають… Ми будемо боротися кожного дня, поки не досягнемо мети", - звернулася до присутніх Пракаш. 

Читайте також: Учасники Кліматичного маршу передали Зеленському листа

Серед протестувальників багато дітей шкільного віку. Вони бойкотують заняття у школі в рамках нормального руху «П’ятниці за майбутнє». Влада Нью-Йорка офіційно дозволила понад 1,1 млн. школярів пропустити заняття цієї п'ятниці через страйк.

В руках протестувальники тримають плакати «У нас немає Планети «Б», «Ви не зможете дихати своїми прибутками», «Змінюватися мають люди, а не клімат!» 

Вони також скандують «Нас не спинити! Кращий світ можливий!»

Кліматичний страйк у Нью-Йорку / Фото: Георгій Тихий, Укрінформ

Пізніше ввечері запланований також мітинг у Баттері-парк, де виступить відома 16-річна шведська активістка Грета Тунберг. 

Протести відбулися також у багатьох інших містах США. Тисячі людей вийшли на вулиці Маямі, Бостона, Сан-Франциско та інших американських міст. У Вашингтоні сотні дітей-демонстрантів маршували до Капітолійського пагорба, де розташований Конгрес США. 

Глобальний страйк відбувається у п'ятницю, 20 вересня, у майже 150 країнах світу. Це наймасштабніший в історії протест проти політики урядів, яка призводить до кліматичної кризи, та за впровадження екологічної та тривкої економіки.

Читайте також: В Азії почалися демонстрації на захист клімату

У суботу, 21 вересня, у штаб-квартирі ООН відбудеться Молодіжний кліматичний саміт. Наступного тижня запланований Кліматичний саміт ООН, участь в якому візьмуть лідери країн. Раніше генсек ООН застерігав, що чекає від них не промов, а конкретних планів і зобов’язань щодо виконання власної частини Паризької кліматичної угоди 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-