На розгляд Трампу нададуть військові варіанти дій проти Ірану

На розгляд Трампу нададуть військові варіанти дій проти Ірану

Укрінформ
Президенту США Дональду Трампу представлять військові варіанти відповіді на дії Ірану, який Вашингтон звинуватив у нападі на нафтові об'єкти на території Саудівської Аравії.

Про це повідомляє CBS.

"Президенту Трампу нададуть до розгляду у п'ятницю військові варіанти заходів проти Ірану через його роль у нападі на нафтові об'єкти у Саудівській Аравії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у п’ятницю, 20 вересня, Трамп проведе нараду у Білому домі з питань національної безпеки. Пентагон готовий реалізувати все, що накаже президент. На нараді Трампу також представлять список потенційних цілей для ураження на території Ірану.

Читайте також: США ввели "найбільш суттєві" санкції проти Ірану

Представники Саудівської Аравії надали свої докази того, що Іран відповідальний за напад на їх територію. За даними джерел CBS, Трамп наполягає на тому, що Саудівська Аравія повинна буде брати участь у військових заходах у відповідь Ірану. Як повідомлялося, після збройних атак на саудівські нафтопереробні заводи, відповідальність за які США поклали на Іран, адміністрація Дональда Трампа запровадила нові обмеження проти кількох іранських організацій, у тому числі Центробанку країни.

Читайте також: Штати шукають мирне рішення щодо Ірану – Помпео

Голова Білого дому напередодні заявив, що віддав розпорядження Мінфіну відчутно посилити санкції проти Ірану. Таким чином, це стало першою реакцією адміністрації Трампа на провокацію проти саудівських нафтопереробних заводів, що призвела до різкого підняття світових цін на нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-