Трамп заперечує домовленості із Зеленським щодо розслідування справи Байдена

Трамп заперечує домовленості із Зеленським щодо розслідування справи Байдена

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заперечує, що домовлявся з Президентом України Володимиром Зеленським про початок розслідування українськими правоохоронцями справи проти сина головного конкурента Трампа на майбутніх виборах - Джо Байдена.

Про це повідомляє BBC.

"Дональд Трамп спростував звинувачення, що домовлявся з очільником іншої держави, з приводу чого надійшла офіційна скарга від співробітника американської розвідки", - йдеться у повідомленні.

На початку цього місяця представники Демократичної партії закликали розпочати розслідування щодо можливого тиску з боку президента Трампа та його адвоката Руді Джуліані на керівництво України.

Три представники Демократичної партії - Еліот Енгель, Адам Шифф та Еліаф Каммінгс - заявили, що Трамп та Джуліані намагалися "маніпулювати українським керівництвом, щоб отримати вигоду для президентської кампанії 2020 року. Вони стверджують, що Трамп та Джуліані намагалися чинити тиск на українську владу щодо проведення розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена та його сина Гантера, який був членом правління українського газового оператора.

Читайте також: Сенатор США радить Зеленському ігнорувати вимоги Джуліані

Як повідомлялося, у США набирає обертів скандал після того, як співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Президента Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання Трампа, які, згідно з даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Тим часом, виступаючи в розпал скандалу на CNN, особистий адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані заплутався у своїх заявах та ненароком визнав, що справді вимагав у представників офіційної влади України розпочати розслідування проти родини Джо Байдена, попри багаторазові запевнення Вашингтона, що жодних таких вимог на офіційному рівні не було.

Комітет з питань розвідки Палати представників США у четвер провів перші закриті слухання у справі щодо можливого тиску з боку Трампа на Зеленського, пов'язаного з імовірною вимогою відкрити в Україні розслідування проти родини Байдена.

Наразі Байден є основним суперником Трампа серед кандидатів у президенти США на виборах 2020 року.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-