Прем’єр Канади вибачився за своє старе фото з чорним гримом

Прем’єр Канади вибачився за своє старе фото з чорним гримом

Фото
Укрінформ
Канадський прем’єр Джастін Трюдо після звинувачень у расизмі публічно вибачився за своє фото 2001 року з одної вечірки, де він мав чорний грим на обличчі та носив білий тюрбан.

Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву Трюдо, яку транслювали всі національні телеканали Канади

«У 2001 році на одній з вечірок я був одягнений в костюм Аладдіна, на обличчі у мене був макіяж. Я глибоко шкодую про це, я повинен був тоді добре подумати. Я прошу у канадців за це вибачення. Я 18 років тому не думав, що такий костюм можна буде пов’язати з расизмом, але тепер розумію, що це не так», - заявив Трюдо.

Зрештою, Трюдо підкреслив, що «все життя боровся з расизмом і був прихильником толерантності».

Читайте також: Трюдо заявляє про вибіркове правосуддя у Китаї

Як відомо, скандал розгорівся після того, коли у середу журнал Time в своєму Twitter опублікував чорно-білу фотографію 2001 року, на якій Трюдо стоїть в оточенні чотирьох жінок. На його голові білий тюрбан, а на обличчя накладений чорний грим. Знімок був зроблений на закритій вечірці під назвою «Арабська ніч» в канадській приватній школі, де на той момент викладав Трюдо.

Пізніше лідер опозиційної Нової демократичної партії Канади Джагмен Сінгх, який є послідовником релігійної течії сикхизм і сам носить тюрбан, звинуватив прем’єр-міністра в расизмі.

Слід зазначити, що у Канаді наразі йде передвиборна кампанія. Парламентські вибори заплановані на 21 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-