Саудівська Аравія пред'явила докази причетності Ірану до атак на НПЗ

Саудівська Аравія пред'явила докази причетності Ірану до атак на НПЗ

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони Саудівської Аравії продемонструвало уламки дронів і ракет в якості доказів, що атаки на об'єкти нафтової галузі зробив Іран.

Про це повідомляє ВВС.

"Міністерство оборони Саудівської Аравії продемонструвало те, що, на їхню думку, є уламками безпілотників і крилатих ракет, які доводять причетність Ірану до атак на два нафтових об'єкта у вихідні", - йдеться у повідомленні.

Фото: AFP

На брифінгу в міністерстві оборони Саудівської Аравії заявили, що уламки вказують на пуск ракет з півночі та їх "беззастережний" зв'язок з Іраном.

Читайте також: Саудівська Аравія готова довести причетність Ірану до обстрілів НПЗ

Проте, прессекретар Міноборони полковник Туркі аль-Малкі сказав, що експерти все ще "працюють над тим, щоб точно знати точку старту".

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи найбільші нафтопереробні заводи Саудівської Аравії було обстріляно, після чого країна вдвічі скоротила видобуток нафти. Відповідальність за ракетні удари і застосування керованих дронів взяли на себе хусити, яких підтримує Іран.

Читайте також: Рухані назвав атаку в Саудівській Аравії попередженням від єменців

У той же час США і міжнародна коаліція на чолі з Ер-Ріядом звинуватили Іран у підготовці та організації удару, проте в Тегерані звинувачення заперечують. Президент Ірану Хасан Рухані назвав атаку попередженням від єменців, які закликають до завершення війни у їх країні.

Перше фото з сайту bbc.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-