Трампа закликають діяти більш жорстко проти Ірану

Трампа закликають діяти більш жорстко проти Ірану

Укрінформ
Сенатор-республіканець, голова Юридичного комітету Верхньої палати американського Конгресу Ліндсі Грем заявив, що запровадження санкцій проти Ірану, про які заявив президент Трамп, буде замало.

З такою заявою він виступив у середу, під час спілкування з журналістами в Капітолії, повідомило видання The Hill.

"Кампанія максимального тиску (яку запроваджували США проти Тегерана – ред.) спрацювала в тому сенсі, що вона покалічила економіку (іранського – ред.) режиму, це ускладнило життя для режиму, але це не змінило їхньої поведінки", - зазначив сенатор.

За його словами, він дійшов висновку, що введені пакети обмежень хоч і були потужними, однак не виконали функції стримування, і режим у Тегерані навіть не продемонстрував волі змінитися на краще. У цьому зв'язку Грем заявив, що озвученого президентом плану про посилення санкцій буде недостатньо.

"Вони (іранський режим – ред.) так і не змінилися в минулому, але час покаже... Я вважаю, що додаткових санкцій буде недостатньо", - підкреслив законодавець.

Читайте також: Трамп доручив "суттєво посилити" санкції проти Ірану

Як повідомляв Укрінформ, у середу глава Білого дому доручив міністру фінансів "суттєво посилити санкції проти країни Іран". Таким чином, це може стати першою відповіддю адміністрації Трампа на атаки Ірану проти найбільших нафтопереробних заводів Саудівської Аравії.

США і міжнародна коаліція на чолі з Ер-Ріядом звинувачують Іран у підготовці та організації удару. На цьому тлі в понеділок світова ціна на нафту суттєво підвищилася.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-