У Бельгії поліція ловитиме дрони сітками

У Бельгії поліція ловитиме дрони сітками

Укрінформ
Бельгійська поліція очолить тренувальну програму, яка фінансується Євросоюзом, із протидії «недружнім» безпілотним літальним апаратам. При цьому такі небезпечні об’єкти будуть знешкоджуватися поліцейськими дронами, в тому числі — з використанням спеціальних сіток, як це відбувалося у часи гладіаторських боїв.

Про це повідомляє у середу бельгійське видання "Brussels Times”.

“Наші поліцейські були відібрані, щоб боротися з небезпечними дронами разом із поліцією Брюсселя та представниками Національної гвардії Румунії. При цьому поліцейські дрони, як римські гладіатори у давнину, будуть зв’язувати та нейтралізувати потенційно небезпечні безпілотники, накидаючи на них спеціальні сітки», - наводить видання слова мера Антверпена Барта Де Уевера (Bart De Wever), міста, на території якого проводитиметься тренування.

Як очікується, поліцейські дрони також будуть здатні нести обладнання для пошуку та ідентифікації небезпечних дронів, як і електронні засоби із знешкодження їх програм.

Читайте також: Армія США успішно випробувала мобільну систему захисту від дронів

Тренування проводиться з огляду на потенційну небезпеку використання безпілотних літальних апаратів із злочинними намірами, наприклад, для скоєння терористичних нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-