Європарламент вважає справедливою чинну угоду про Brexit

Європарламент вважає справедливою чинну угоду про Brexit

Резолюція
Укрінформ
У Європарламенті підтримали політичну і юридичну позицію про те, що укладені домовленості про вихід Великої Британії із Європейського Союзу є справедливими, збалансованими та юридично визначеними.

Про це йдеться в ухваленій 18 вересня резолюції Європарламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Члени парламенту заявили неприпустимість будь-яких угод про вихід (Великої Британії з ЄС – ред.) без пункту про умови режиму кордону між Ірландією та Північною Ірландією (так званий backstop – ред.)», - вирішили у ЄП.

Окрім цього, наголошується, що, це саме Велика Британія нестиме особисту відповідальність у випадку відсутності умов про вихід з ЄС.

Читайте також: Brexit: Євросоюз відкритий для конструктивних пропозиції Лондона 24/7

Водночас, європарламентарії погодилися, що Британія може заявити про продовження термінів виходу, якщо на це надійде запит із Лондону.

Оцінюючи принципові політичні і юридичні наслідки зазначеної резолюції Європарламент заявив, що усі подальші рішення Європейської ради про Brexit не можуть суперечити положенням даного документу.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон неодноразово заявляв про намір вивести країну з ЄС 31 жовтня "за будь-яких умов", навіть "без угоди", що спричинило серйозну політичну кризу в країні.

Водночас Європейська сторона неодноразово наголошувала, що варіант угоди про вихід Великої Британії з ЄС, вже погоджений із урядом країни та з лідерами 27 держав ЄС, є найкращим з усіх можливих. Він містить гарантії дотримання прав громадян та бізнесу як в ЄС, так і в Великій Британії, важливі положення щодо "backstop" - комплексу заходів із збереження активних торговельних, економічних та соціальних зв’язків між Ірландією та Північною Ірландією та уникнення встановлення жорсткого кордону між ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-