Канадські спецслужби виявили іноземне втручання у вибори - ЗМІ

Канадські спецслужби виявили іноземне втручання у вибори - ЗМІ

Укрінформ
Спецслужби Канади фіксують спроби інших держав уплинути на результати виборів до парламенту країни.

Про це з посиланням на власні джерела у розвідувальних та урядових колах повідомляє CBC News.

“Розвідувальні служби уважно відстежують загрозу, яку становлять агенти урядів Індії та Китаю, які працюють із діаспорами в Канаді з метою впливу на майбутні федеральні вибори”, - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників CBC News, розвідка також стежить за подібними зусиллями Пакистану, Саудівської Аравії, Ірану й Венесуели. “Ці країни використовують розвідників, які видають себе за дипломатів - переважно у провінціях Онтаріо й Британська Колумбія”, - зазначає видання.

Читайте також: Канада арештувала розвідника, який "злив" інформацію щодо розслідування Магнітського

Одним із поширених способів впливу на вибори є відвідування розвідниками зустрічей, на яких партії висувають своїх кандидатів. Там іноземні агенти намагаються сприяти балотуванню певних осіб.

“Китайські розвідники також заохочують членів канадсько-китайської громади до волонтерства та вступу в партії заради допомоги в обранні депутатів, які підтримують владу КНР”, - інформує CBC News.

Читайте також: Трамп продовжив чинність санкцій за іноземне втручання у вибори

Зазначається, що китайці заохочували членів діаспори писати до ЗМІ листи на підтримку офіційного Пекіна, а також засновувати студентські асоціації, які, зокрема, виступають проти демократичних протестів у Гонконгу.

Аби протидіяти таким операціям та допомогти політикам розібратися у стратегіях впливу, працівники канадських спецслужб раз на два тижні проводять тематичні брифінги для партійного керівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-