США посилили санкції проти оточення Мадуро

США посилили санкції проти оточення Мадуро

Укрінформ
Білий дім запровадив санкції проти 19 фізичних та юридичних осіб у Венесуелі, пов'язаних з оточенням Ніколаса Мадуро, яке причетне до розкрадання соціальної допомоги населенню країни.

Про це заявив Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"США запровадили санкції проти трьох осіб та 16 організацій, пов'язаних із соратником Ніколаса Мадуро Алексом Саабом та його бізнес-партнером Альваро Пулідо", - зазначив держсекретар.

Усі, хто опинився в цьому переліку, позбавлені доступу до американської фінансової системи. Крім того, будуть заморожені всі активи в США, пов'язані з цими фізичними та юридичними особами.

Читайте також: Мадуро готує в ООН петицію проти Трампа, "підписану мільйонами" - ЗМІ

"Мадуро та його спільники продовжують використовувати програму соціального забезпечення як політичну зброю", - заявив з цього приводу Помпео.

Він підкреслив, що цими діями Вашингтон ще більше обмежує здатність режиму Мадуро використовувати програму субсидій на продовольство, аби красти гроші у власного народу.

Читайте також: США виділяють додаткові $120 мільйонів на подолання кризи у Венесуелі

"Сполучені Штати продовжать взаємодіяти з нашими демократичними партнерами в регіоні та в усьому світі задля підтримки тимчасового президента Гуайдо, демократично обраної Національної асамблеї та народу Венесуели, які прагнуть відновити конституційний лад і демократію у своїй країні", - наголосив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-