Керівника російського агентства Sputnik у Молдові звинувачують у шахрайстві

Керівника російського агентства Sputnik у Молдові звинувачують у шахрайстві

Укрінформ
Керівник агентства Sputnik-Молдова Володимир Новосадюк був доставлений в національний Центр по боротьбі з корупцією, де йому пред'явили звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей.

З нього взято підписку про невиїзд - з забороною на виїзд з країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як стало відомо, під час проведення обшуків в офісі у Новосадюка офіцери Центру по боротьбі з корупцією виявили «чорну касу» (записи), де зазначено, які суми від представників і структур Ілана Шора (депутат парламенту, який втік з Молдови, фігурант кримінальної справи про розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи країни) керівник Sputnik отримував в якості оплати за публікацію думок «політологів» і «експертів», які підтримували Демократичну партію.

Читайте також: У Молдові затримали двох депутатів парламенту

В руках прокурорів виявився його особистий архів відео і аудіозаписів, за допомогою яких Новосадюк фіксував факти передачі хабарів співробітникам Центру по боротьбі з корупцією, Генпрокуратури, Служби інформації і безпеки та Координаційної ради з питань телебачення і радіо.

Імя Володимира Новосадюка фігурує і в звіті американського детективного агентства «Кролл», яке розслідувало розкрадання банківського мільярда.

Напередодні у справі про банківське розкрадання були затримані депутати парламенту Молдови Регіна Апостолова і Марина Таубер, які також фігурують у звіті «Кролл».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-