Amnesty International вручила премію 16-річній екоактивістці Греті Тунберг

Amnesty International вручила премію 16-річній екоактивістці Греті Тунберг

Укрінформ
Шведська екоактивістка 16-річна Грета Тунберг і її рух Fridays for Future (англ. "П'ятниці заради майбутнього") удостоєні звання "Посла совісті" від правозахисної організації Amnesty International.

Церемонія нагородження відбулася 16 вересня у Вашингтоні, повідомляється на сайті організації.

Отримавши нагороду, Грета Тунберг сказала: "Ця нагорода призначена для всіх мільйонів людей по всьому світу, які разом і є рухом Fridays for Future. Вся ця безстрашна молодь бореться за своє майбутнє".

Вона закликала всіх слухачів до дії, на своєму прикладі показавши, що для боротьби за зміни планети на краще немає обмежень за віком. Крім того, активістка закликала всіх взяти участь у глобальних кліматичних страйках 20 і 27 вересня.

Як відомо, організація Amnesty International нагороджує званням "Посол совісті" діячів мистецтва та інших видатних людей, які активно виступають за права людини. Грету організація вирішила нагородити за зусилля школярки з підвищення обізнаності про кліматичну кризу.

16-річна Грета Тунберг, яка стала ініціатором екологічного руху Fridays for Future, вже більше ніж рік організовує акції протесту, домагаючись більш ефективного захисту клімату і нагадуючи світові про Паризькі угоди. Її щотижневий шкільний страйк переріс у міжнародний екологічний рух.

Читайте також: Екоактивістка перепливла на яхті Атлантичний океан і дісталася до Нью-Йорка

Як повідомляв Укрінформ, юна екоактивістка прийняла рішення не відвідувати школу цього року. У вересні Грета має намір взяти участь у саміті Організації Об'єднаних Націй з питань клімату в Нью-Йорку, а в грудні - у всесвітній конференції з захисту клімату в столиці Чилі Сантьяго.

Фото: www.amnesty.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-