ЄС розкритикував владний режим у Венесуелі за імітацію політичного діалогу

ЄС розкритикував владний режим у Венесуелі за імітацію політичного діалогу

Укрінформ
Європейський Союз наголошує на необхідності повноцінних переговорів у Венесуелі із залученням основних гравців для пошуку сталого політичного врегулювання в країні.

Заява речника ЄС оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

«Режим у Венесуелі в понеділок оголосив про започаткування «національного круглого столу» з певними політичними силами, що становлять меншість у країні. Європейський Союз вважає, що рішення на основі переговорного процесу - єдиний мирний та надійний шлях виходу з кризи у Венесуелі. Водночас, для того, щоб бути успішним та користуватися довірою, будь-який переговорний процес повинен мати належну політичну репрезентативність та підтримку Національної асамблеї, як і чітку політичну мету приведення країни до справедливих президентських виборів», - йдеться у документі.

Читайте також: Мадуро відмовився їхати на Генасамблею ООН у Нью-Йорку

У цьому контексті ЄС іще раз висловив підтримку інклюзивному, серйозному та орієнтованому на результат політичному процесу у Венесуелі, зокрема тому, що був ініційований за участі Норвегії.

«Євросоюз зважатиме на належні засоби, які є у його розпорядженні, для прискорення процесу відновлення демократії, верховенства права та прав людини у Венесуелі», - йдеться у заяві речника ЄС.

Як повідомлялося, у Венесуелі триває конституційна й економічна криза. На тлі цих подій голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни і прийняв присягу. Він заявив, що Мадуро, який у травні 2018 року оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-