Туск підтримує початок переговорів з Північною Македонією про членство в ЄС

Туск підтримує початок переговорів з Північною Македонією про членство в ЄС

Укрінформ
Президент Європейської Ради Дональд Туск під час зустрічі з прем’єр-міністром Північної Македонії Зораном Заєвим у Скоп’є висловив підтримку зусиллям уряду з виконання країною умов, необхідних для набуття членства в Євросоюзі.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті Європейської Ради.

«Коли лідери ЄС зустрічалися у червні, три місяці тому, вони пообіцяли прийняти «чітке та змістовне» рішення – вже у жовтні, - щодо того, чи відкривати переговори щодо членства з вами та вашим сусідом – Албанією. Ще у червні я дуже чітко висловив особисту думку: ваша країна за останні два роки зробила все, що від вас очікувалося, щоб ЄС зміг розпочати переговори, відповідно до рекомендацій Єврокомісії. Я продовжую мати таке глибоке переконання. Ваша країна зробила для цього все», - зауважив Туск, звертаючись до прем’єр-міністра Північної Македонії.

Читайте також: Албанія готується до початку перемовин про вступ до ЄС - МЗС

Він підкреслив, що його візит до Скоп’є є свідченням того, що в Брюсселі немає жодних сумнівів щодо виконання Північною Македонією власних зобов’язань в сфері верховенства права або у боротьбі із корупцією.

«Не маю жодного сумніву, що Північна Македонія більш ніж достатньо продемонструвала ці якості. Скоп’є є найкращим містом, звідки я хотів би звернутися до лідерів Європейського Союзу: зараз ваша черга зробити власний внесок. Тому що Північна Македонія свій вже зробила», - підкреслив Туск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-