Робота правозахисників у Росії стає все більш небезпечною - Amnesty International

Робота правозахисників у Росії стає все більш небезпечною - Amnesty International

Доповідь
Укрінформ
Російська влада порушує свої зобов'язання стосовно прав людини, і ЄС не має миритися з цим.

Про це заявляють у німецькому відділенні Amnesty International, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська влада порушує свої зобов'язання стосовно прав людини. Важливо, щоб Федеральний уряд Німеччини та Європейський Союз продовжували підтримувати роботу правозахисників, чітко називали своїм ім’ям та критикували дії, які вживає російська влада, та нагадували російському керівництву про його відповідальність за захист правозахисників", - заявив експерт AI-Німеччина Петер Франк у зв’язку з оприлюдненням організацією доповіді про права людини в РФ сьогодні.

Звертається увага на те, що ситуація особливо погіршилися після 2012 року, з початком третього терміну президентства Володимира Путіна: правозахисники дедалі частіше стають об’єктами нападок і насильницьких нападів, їм загрожують арешти і кримінальні провадженння. Частково це пов'язано з самою російською владою, яка застосовує репресивні закони та підробляє кримінальне провадження проти її критиків та активістів.

"З 2012 року в Росії відбулися десятки нападів на правозахисників та активістів. Ці напади недостатньо ефективно розслідуються, тому відповідальні уникають покарання. Немає політичної волі ефективно захищати правозахисників", - каже Франк і зазначає, що "таким чином, російська влада несе відповідальність за напади".

Читайте також: Amnesty сподівається, що звільнення Сенцова позитивно вплине на долю інших в'язнів з України

Окрім того, з 2012 року російський парламент прийняв низку законів, що обмежують права на свободу вираження поглядів, зборів та асоціацій. "Ці закони сильно перешкоджають роботі організацій громадянського суспільства", - зауважує експерт.

Дискредитації роботи правозахисників сприяють також офіційні засоби масової інформації Росії.

У докладі наводяться конкретні приклади небезпечності роботи правозахисників у РФ і порушення цілого ряду прав людини, які Росія зобов’язалася поважати, захищати і виконувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-