Розвідка США підтверджує, що за атакою на Саудівську Аравію стоїть Іран – ЗМІ

Розвідка США підтверджує, що за атакою на Саудівську Аравію стоїть Іран – ЗМІ

Укрінформ
Американська розвідка має підтвердження, що атака на нафтопереробний завод у Саудівській Аравії була вчинена з території Ірану.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Влада США поділилася із Саудівською Аравією розвідувальними даними, а також оцінками, які свідчать про те, що в суботу Іран випустив понад 20 безпілотників і щонайменше десяток балістичних ракет по нафтових об'єктах країни", - зазначається в повідомленні.

У зв'язку з цим Дональд Трамп припустив можливість спільного із Саудівською Аравією удару по Ірану, що може перерости в регіональний збройний конфлікт, зазначає видання.

Читайте також: Трамп заявив, що Іран бреше про атаки на об'єкти в Саудівській Аравії

Як повідомлялося, 14 вересня було обстріляно об'єкти нафтової промисловості Саудівської Аравії, унаслідок чого вона зазнала суттєвих збитків. Відповідальність за атаку взяли на себе хусити, яких підтримує Іран. США назвали цей обстріл безпрецедентним нападом Тегерана на світові постачання нафти й закликали всі країни рішуче засудити його.

Коаліція на чолі із Саудівською Аравією у понеділок заявила, що застосована для атаки зброя була іранською. При цьому заяву хуситів про начебто їхню відповідальність коаліція визнала неправдивою.

Іран зі свого боку заперечив причетність до атак. Тим часом нафта марки Brent у понеділок зросла на 13% - до $68,33.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-