Трамп заявив, що Іран бреше про атаки на об'єкти в Саудівській Аравії

Трамп заявив, що Іран бреше про атаки на об'єкти в Саудівській Аравії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп звинуватив іранське керівництво в послідовних спробах збрехати світові, цього разу – про підтримку нападів на нафтові об’єкти Саудівської Аравії, так само як Тегеран брехав про збитий американський дрон.

Про це глава Білого дому написав у понеділок на офіційній Twitter-сторінці.

"Пам'ятаєте, коли Іран збив безпілотник і свідомо заявляв, що він перебував у їхньому "повітряному просторі", коли насправді його там не було й близько. Вони суворо дотримувалися цієї історії, усвідомлюючи, що то була дуже велика брехня. Зараз вони кажуть, що не мають нічого спільного з атакою на Саудівську Аравію. Тож, подивимось", – написав Трамп.

Читайте також: МЗС України рішуче засуджує теракти у Саудівській Аравії

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня стався напад на об'єкти нафтової промисловості Саудівської Аравії, яка зазнала суттєвих збитків. Відповідальність на себе взяли хусити, які підтримуються Іраном. США назвали обстріл безпрецедентним нападом Тегерана на світові поставки нафти й закликали всі країни рішуче засудити інцидент.

Іран зі свого боку заперечив причетність до атак. Тим часом, ціни на нафту в понеділок різко зросли на міжнародних торгах.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-