Brexit: Євросоюз відкритий для конструктивних пропозиції Лондона 24/7

Brexit: Євросоюз відкритий для конструктивних пропозиції Лондона 24/7

Укрінформ
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у Люксембурзі провів переговори з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, де наголосив на необхідності пошуку правового рішення щодо Brexit та на єдності 27 країн ЄС навколо цього питання.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Європейської комісії.

"Президент Юнкер наголосив, що просування вперед з прийнятними та сумісними з угодою про Brexit правовими рішеннями є нині відповідальністю Великої Британії. Він підкреслив, що Єврокомісія відкрита до вивчення таких пропозицій, наскільки вони відповідають завданням "backstop". Таких пропозицій ще не було зроблено", - йдеться в оприлюдненому документі.

Жан-Клод Юнкер підкреслив, що Єврокомісія готова працювати над цими питаннями в режимі 24/7.

"Європейська Рада у жовтні буде важливою віхою у цьому процесі. 27 країн ЄС залишаються єдиними", - додав президент Єврокомісії.

Як очікується, наступної середи, 18 вересня, президент Єврокомісії виступить на пленарному засіданні Європарламенту.

Читайте також: Джонсон скасував пресконференцію у Люксембурзі на тлі протестів проти Brexit

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії заявив про намір вивести країну з ЄС 31 жовтня "за будь-яких умов", навіть "без угоди", що спричинило серйозну політичну кризу в країні.

Водночас Європейська сторона неодноразово наголошувала, що варіант угоди про вихід Великої Британії з ЄС, вже погоджений із урядом країни та з лідерами 27 держав ЄС, є найкращим з усіх можливих. Він містить гарантії дотримання прав громадян та бізнесу як в ЄС, так і в Великій Британії, важливі положення щодо "backstop" - комплексу заходів із збереження активних торговельних, економічних та соціальних зв’язків між Ірландією та Північною Ірландією та уникнення встановлення жорсткого кордону між ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-